KapitalVin

KapitalVin

Simon satser igjen i 2022

Simon Zimmermann er skuffet over plasseringen Foto: Svein Lindin
Publisert:12. mars 2019

Simon Zimmermann kom ikke til semifinalen

Siden mandag denne uken har 66 deltagere hatt praktiske og teoretiske oppgaver knyttet til å avgjøre hvem som går til semifinalen.  Kun 19 kunne gå videre.  Stemningen var svært spent før semifinalistene sto igjen på scenen.  Simon nådde ikke opp og var skuffet over at sitt store mål for mesterskapet vår ble knust. Det ble ingen semifinaleplass for Norge

Jeg satser igjen i 2022

Det store målet for Simon Zimmermann (29) var å være blant de 18 beste i verden.   – Jeg vil konkurrere igjen i VM sa Simon Zimmermann etter at den første skuffelsen hadde gitt seg.

Annonse

 – En semifinaleplass hadde vært en viktig bekreftelse for å vite hvor jeg står i en slik konkurranse.  - Dette er første VM for meg og alt er nytt i forhold til andre konkurranser.  For fremtiden ønsker jeg kun å fokusere på VM, men vil hjelpe andre lovende talenter opp til å vinne norgesmesterskapet.  Nå blir det kort pause før jeg starter oppkjøringen til å delta i 2022

Små marginer

VM for vinkelnere er organisert av Association de la Sommellerie Internationale (ASI) er en krevende konkurranse for deltagerne. Tilknyttet ASI er det nærmere 40.000 vinkelnere i verden.  Av dem er skal det kåres en vinner med dypgående teoretisk kunnskap og praktiske ferdigheter.  - Vinkunnskap er alltid fokus i konkurransen, men kravene går langt utover ordinær kunnskap om andre fagtema i yrket. Nivået er blitt skyhøyt, antall deltagere er doblet de siste årene og hele 63 land er representert sier jurymedlem i ASI Tim Vollerslev.  -Poengsummene som alt måles mot er ikke offentlige, men små feil i praktiske oppgaver kan få store utslag tiltross for at man f.eks har scoret høyt på det teoretiske.

Var 15 poeng foran i finalen i NM, tapte med 45 poeng i finalen

Hoveddommer under Norgesmesterskapet for vinkelnere i februar Merete Bø og vinjournalist i DN bekrefter at Simon Zimmermann foran med 15 poeng mot Henrik Dahl Johansen før finalen. Etter finalen i Norge lå Simon etter med 45 poeng mot Henrik Dahl Johansen poengsum på 1601 som Norges beste vinkelner.


Både Sverige og Danmark er i semifinalen

De 19 semifinalistene semifinalistene er:  Martin Bruno fra Argentina , Avril Loïc fra Australia, Antoine Lehebel fra Belgia, Pier-Alexis Soulière fra Canada, Reeze Choi fra Kina, Nina Jensen fra Danmark, David Biraud fra Farnkrike, Marc Almert fra Tyskland, Julie Dupouy-Young fra Irland, Satoru Mori fra Japan, Wataru Iwata fra Japan, Raimonds Tomsons fra Latvia, Martynas Pravilonis fra Lithuania, Andrea Martinisi fra New Zealand, Piotr Pietras fra Polen, Julia Scavo fra Romania, Aleksandr Rassadkin fra Russland, Vuk Vuletic fra Serbia og Fredrik Lindfors fra Sverige.

Finalen er på fredag – Sendes live her 

Av semifinalister vil tre stå igjen som finalister.  Landslaglagtrener for Norge Knut Espen Misje ser noen klare favoritter peke seg ut som finalister i årets VM.

  • Julie Dupoui fra Irland
  • Raimonds Tompsons fra Latvia
  • David Biraid, fra Frankrike
  • Julia Scavo fra Romania
  • Fredrik Lindfors fra Sverige
  • Nina Hjgaard Jensen fra Danmark

Les også:

36 sluttet i advokatfirmaet Hammervoll Pind:

Flyktet fra “galehuset”

Påstander om overfakturering, usedvanlig mange klientklager, mystiske milliontransaksjoner gjennom klientkonto, varsel om trakassering og ansatte som rømte selskapet i frykt for å bli innblandet i noe ulovlig.

25 min lesetid

Andre leser også: