KapitalVin

KapitalVin · 6 gode viner

Østerrike byr på mye

Vinmarker nær Wien Foto: Austria Wine Board
Publisert:18. mars 2019

Det spesielle klimaet i Østerrike bidrar til å gi viner med en mer aromatisk karakter, men uten å miste syrlighet kvalitetsviner bør ha.

Østerrikes historie er lang og rik etter å ha vært et maktsentrum i Europa gjennom hundrevis av år. Landet har lenge vært en klassisk turistdestinasjon med sine byggverk, kunstsamlinger og musikkarenaer for opera og klassisk musikk. Større oppmerksomhet bør også vinene fra Østerrike få.
Vinmarkene ligger øst i landet på grensen mot Tsjekkia, Ungarn og Slovenia. Vinområdene er små pittoreske vingårdsregioner og dekker over 48.000 hektar fordelt over områdene Niederösterreich, Wien, Burgenland og Steiermark, som alle kommer som perler på en snor sørover.
Sett i forhold til Tyskland, Frankrike og Italia er Østerrike et lite vinland i Europa. De beste vindistriktene i Østerrike regnes for å være Wachau, Kremstal og Kamptal i Niederösterreich. De tonegivende druene er Riesling og Grüner Veltliner. 40 prosent av landets vinproduksjon er på deres egen drue, Grüner Veltliner, og det er først og fremst hvitvin Østerrike er kjent for. Det produseres noe rødvin, og rødvinen Blaufränkisch hevder seg stadig i toppen internasjonalt.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn