KapitalVin

KapitalVin · Ukens vintips

Smaken av sommerbær

Fra smakerommet: Det beste fra Østerrike
Publisert:20. februar 2019

Få viner gir deg bedre sommerfølelse midt på vinteren. Boblene er bare bonus

Det største eksportland for østerriske Weingut Langmann  i Weststeiermark er  Norge. Denne familiedrevne produsenten er betraktet som en av de mest dynamiske schilcher-produsentene i regionen, både mht kvalitet og stil på produktene og mht utstrakt produksjon av enkeltvinmarksviner, både stille og musserende.

 

Annonse

Med sin vært høye syrlighet er Schilcher en fruktdrevet og frisk bærpreget vin, velegnet til både aperitiffer og til et bredt spekter av matretter: spekemat, stekt fisk, hvitt kjøtt, svin i særdeleshet  julemat og svineribbe! Langmanns stil på schilcher er ren og primærfruktig og utgaven hvor pet nat hvor boblene dannes naturlig i flasken er absolutt å anbefale å prøve. Rett og slett en smak av sommerbær med bobler. Vinmaker Stefan Langmann er blitt vinstilen schilcher redningsmann i Østerrike. Det lages både hvitvin av Sauvignon og rødvin av schilcherdruen Blauer Wildbacher i tillegg til musserende. Blauer Wildbacher er ikke en drue som i særlig grad dyrkes utenfor Weststeiermark.

 

Langmann Pet Nat

2016, 86C

Lys grønngul farge. Pære, eple og fruktdrevet på duft. Små bobler. Gjær/ druepreget ettersmak med vegetale toner.

Les mer
  • Aperitif Passer til
  • Muscat ottonel Drue
  • Østerrike, Steiermark (styria) Område
  • Langmann Wein & Sekt Produsent

 ”Glad i mat og vin? Last ned Norges nye vin-app; Smakeappen Lastet ned over 7.300 ganger!” www.smakeappen.no

 

 


Les også:

Vintipset:

Seriøst god rosèvin fra Wongraven

2018 årgangen har brukt sommeren til å bli enda bedre. Innkjøpt av over 200 polbutikker så langt , hvilket er rekordhøyt for en vin i bestillingsutvalget

1 min lesetid

Andre leser også: