KapitalVin

KapitalVin · Ukens vintips

Røverkjøpet fra Domaine des Enfants

Biodynamisk betyr hest. Hesten Nina i fullt driv i vinmarkene
Publisert:25. februar 2019

Lett å like: Rødvinen Le Jouet fra Domaine des Enfants er en av polets beste biodynamiske viner og et knallbra vinvalg til helstekt lammelår. I prisklassen under 200 kroner må man definere vinen som et røverkjøp.

 Domaine des Enfants er «a dream come true» for Sveitsiske Marcel og hans kone Carrie. Hun var sommelier i Oregon og han fra bankvesenet i Sveits, begge med en forkjærlighet for naturen og dens krefter.  Domaine des Enfants ble startet i 2007 og er en  biodynamisk vingård med store ambisjoner. Ekteparet har i dag  24 hektar hvor halvparten av plantene med beplantet før 2. verdenskrig. Marcel og hans kone Carrie holder til lengst sør-øst i Frankrike, i Côtes Catalanes, som er en del av appelasjonen Languedoc-Roussillon. Her regjerer middelhavsklimaet, både varmt og tørt. Dette er et område med stort potensiale for aromatiserte og syrlige viner. Domaine des Enfants mestrer dette særegne klimaet svært godt, og lager terriorpregede viner med stil.Carrie og Marcel arbeider selv i vinmarkene og gjør det aller meste manuelt, de ønsker så rene vinmarker som mulig, og arbeider derfor biodynamisk.  

 

Annonse

Dom. des Enfants Le Jouet Rouge

2016, 87

Dyp rød farge. Mørke bær, krydder og urter på duft. Konsentrert med flott frutighet og balansert syrlighet. Lang flott ettersmak med krydder, urter og bær.

Les mer
  • Storfe, Lam og sau, BBQ/Grillmat Passer til
  • Syrah, Carignan, Grenache, Lledoner pelut Drue
  • Frankrike, Languedoc-roussillon Område
  • Domaine des Enfants Produsent

 ”Glad i mat og vin? Last ned Norges nye vin-app; Smakeappen Lastet ned over 6.000 ganger!” www.smakeappen.no

 


Les også:

Vintipset:

Seriøst god rosèvin fra Wongraven

2018 årgangen har brukt sommeren til å bli enda bedre. Innkjøpt av over 200 polbutikker så langt , hvilket er rekordhøyt for en vin i bestillingsutvalget

1 min lesetid

Andre leser også: