KapitalVin

KapitalVin · Ukens vintips

Rødvinsperle fra Sicilia

Arianna Occhipinti er Italias naturvindronning
Publisert:12. februar 2019

Rødvinen SP 68 Rosso fra Sicilia skuffer aldri. Heller ikke i 2017 årgangen. Leskende smak med urter, mørke bær og flott syrlighet preger vinen. Ypperlig matvin til retter av grillet storfe, lam eller kalv.

Arianna Occhipintis grensesprengende viner har gjort henne til rikskjendis i Italia. Hennes første årgang var 2004 og hennes to første viner var Nero´d Avola og Frappato. Frappato ble en umiddelbar sensasjon. Arianna har senere utvidet både produksjon, portefølje og vinmarkene. Vinmakingen hennes er klassisk naturvin; økologiske vinmarker uten kloner, spontangjæring, bruk av hele klaser, lang skallmasserasjon, ingen svovel før tapping. Alle vinene er ufiltrerte.. Arianna har blitt den ikoniske representanten for den nye generasjonen av vinmakere i Italia. Hun studerte blant annet sammen Luca Roagna og laget en stor kontrovers på universitetet rundt temaet spontangjæring. Arianna sin interesse for vinmaking ble vekket fra barnsben av da hun løp rundt i vinkjelleren til sin onkel Gusto Occhipinti. Etter vinstudiene vendte hun hjem til Sicilia. Med to tomme hender og Onkel Gusto som “gudfar” for prosjektet, ervervet hun vinmarker og bygde opp et vineri. Dette er i seg selv en kolossal prestasjon for en ung jente på den patriarkalske Sicilianske landsbygda.

Occhipinti SP 68 Nero d’Avola e Frappato

2017, 88

Annonse

Lys blålilla farge.Kompleks aromabilde. Urter, mørke bær og kirsebær på duft. Saftig fruktighet og lang syrlig ettersmak. Flott matvin

Les mer
  • Storfe, Lam og sau Passer til
  • Nero d’avola, Frappato, Frappato, Nero d’avola Drue
  • Italia, Sicilia Område
  • Az. Agr. Arianna Occhipinti Produsent

 ”Glad i mat og vin? Last ned Norges nye vin-app; Smakeappen Lastet ned over 6.000 ganger!” www.smakeappen.no

 

 


Les også:

Vintipset:

Seriøst god rosèvin fra Wongraven

2018 årgangen har brukt sommeren til å bli enda bedre. Innkjøpt av over 200 polbutikker så langt , hvilket er rekordhøyt for en vin i bestillingsutvalget

1 min lesetid

Andre leser også: