KapitalVin

Adi Badenhorst er oppvokst på gård i en tid da det var flere hippier enn trafikklys i Swartland og man fremdeles spiste grønnsaker fra jordet mens man drakk cinsault. Cinsault regnes som en av hoveddruene til hvitvinproduksjon i Sør-Afrika. Lenge var cinsault undervurdert, men nå ser man en ny æra for den gamle druesorten.
 

.
Startet ung

Som grunnlegger av markedsføringsorganisjonene Swartland Revolution og Swartland Independent kan man trygt si at A.A. Badenhorst er blitt en markant aktør fra den sørlige halvkule i vinverden. Som 13 åring produserte Adi Badenhorst sin sin første vin, og etter endt skolegang bar det rett videre på ønologstudiet for å studere vinmaking. Etter å ha tilegnet seg kunnskap og erfaring ved å jobbe hos noen av de store som Chateau Angelus i Bordeaux og Alain Graillot i Rhône, reiste han tilbake til røttene sine for å produsere vin slik han var vokst opp med. Sammen med sin fetter Hein, fant de en forlatt vingård nær Paardebergfjellene i Swartland. Her produserer de vin på tradisjonell måte med utstrakt bruk av hele drueklaser, gjæring og modning på betong, gamle foudre og uten bruk av industriell gjær.

Annonse

Secateurs Red Blend

2015, 87B

Middels blålilla farge. Sorte bær, krydder, anis på duft. Saftig anslag, med røk og eik. Tørr balansert avslutning God matvin

Les mer
  • Storfe, Storvilt Passer til
  • Shiraz, Cinsault, Cabernet, Tinta barroca, Grenache, Mataro, Pinotage, Carignan, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Cinsault, Shiraz, Cinsault, Grenache, Shiraz, Cinsault, Grenache, Shiraz, Cinsault, Grenache Drue
  • Sør-Afrika, Swartland Område
  • Badenhorst Family Wines Produsent

Secateurs Chenin Blanc

2013, 87

Gulgrønn farge. Gul frukt, fet, smør på duft. Markant friskhet. Rik fyldig med med stor konsentrasjon. Knallbra!

Les mer
  • Chenin Blanc, Chenin Blanc Drue
  • Sør-Afrika, Swartland Område
  • Badenhorst Family Wines Produsent

 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn