KapitalVin

Vinprodusenten Testalonga ligger for seg selv noen times kjøring nord for Cape Town.  Jordsmonnet og de klimatiske forholdene er ideell for vinproduksjon. Varme dager og kjølige netter med innflytelse fra havet. Craig Hawkins startet vinprosjektet Testalonga sammen med sin kone Carla for 3 år siden. Deres første vin kalte de El Bandito.  Sakte med sikkert bygger han opp sitt livsverk etter en lang karriere med innflytelse fra sine tidligere arbeidsgivere  Eben Sadie, Tom Lubbe fra Domaine Matassa og Dirk Niepoort. Hans kjennetegn som vinmaker er den iboende forståelsen for nødvendigheten av syre og friskhet i viner fra varmere klima.

Se video:

Ingen eller lite bruk av svovel

Craig Hawkins startet i 2007 hos Lammershoek, og ble kjapt ansvarlig for all vinproduksjon da deres omdømme steg betraktelig i takt med Craigs påvirkning. Fra årgang 2016 har all tid og energi blitt brukt på Testalonga, viner som er produsert både med  -& uten skallkontakt. 
Arbeidet i vinmarken foregår i størst mulig grad etter naturens gang, blant annet blir diverse kveg systematisk flyttet rundt i vinmarkene for gressing og gjødsling.  Avhengig av vinens egenskaper fra år til år, tappes den enten usvovlet eller med fornuftig lave svovelverdier.
Den totale produksjonen er begrenset, men Norge er ett av få land der disse unike vinene er tilgjengelige og vi anbefaler å kjøpe noen flasker når du finner dem.

Annonse

Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn