KapitalVin

KapitalVin · Beste vin over og under 200 kroner:

Krabbe krever riesling

Foto: Svein Lindin
Publisert:16. august 2018

Når sommeren er litt på hell i august er det sesong for taskekrabbe.  Vi har to absolutt favoritter til krabbe

Best gjør krabbekjøttet seg på et stykke brød, med hjemmelaget majones i omgivelser preget av gode venner, musikk og god vin.  Bruk av fersk, nykokt krabbe har en lang tradisjon i Norge. Det hvite krabbekjøttet i klørne er søtlig, fast og smaksrikt. Vinvalget krever god fruktighet, god syre og friskhet i utgangspunktet. Utfordringen kommer når innmaten skal settes vin til. Løsningen er å velge to ulike viner. Til innmaten trenger man en mer rikere og fyldigere vin. Med andre ord ofte en litt dyrene vin. Vår erfaring tilsier at tysk hvitvin er enerådende både når det gjelder pris og kvalitet til krabbe.

Under 200 kroner

Schloss Johannisberger Riesling Trocken

2015, 88

Lys grønngul farge. Gul frukt og eple, mineralsk og honning på duft. Frisk med balansert syrlighet og sødme

Les mer
  • Riesling Drue
  • Tyskland, Rheingau Område
  • Schloss Johannisberg Produsent

Taskekrabben er nok det krepsdyret folk flest er mest vant med å bruke i Norge. Den har utbredelse langs hele norskekysten helt opp til Vesterålen og Finnmarkskysten. Taskekrabben er den største spiselige krabbearten som finnes naturlig langs norskekysten. Taskekrabben eller cromerkrabbe som den også kalles ble gitt sitt vitenskaplige navn Cancer pagurus av den svenske naturforskeren og legen Carl von Linné i 1758.

Annonse

Krabber er blant de mest  ”moderne” krepsdyrene. De aller eldste fossilene av tifotkrepsgruppen, der krabbene hører hjemme, er krepsformet og antatt å være opp til 570 millioner år gamle. Krabbegruppene, både de ekte krabbene som strandkrabber og taskekrabber hører til, og de uekte krabbene som kongekrabben og trollhummeren er med i, har eksistert i omkring 250 millioner år. I Norge er det ingen kvoter på fiske og det fanges cirka 5000 tonn i kommersiell regi. I tillegg fanges det en  betydelig del av hobbyfiskere som fyller teinene sine i sesongen.

Over 200 kroner

Winter Dittelsheimer Steinwein Riesling Trocken

2016, 88B

Lys gulgrønn farge. Grønt eple, mineralsk og sitrusfrukt på duft. Velbalansert med flott syrlig utgang.

Les mer
  • Fisk, Skalldyr Passer til
  • Riesling Drue
  • Tyskland, Rheinhessen Område
  • Weing. Winter Produsent

 


Les også:

Reitan-eide Britannia:

Sender tilbake ni paller eksklusiv vin

Ulf Dalheim reiste verden rundt i to år på jakt etter 10.000 flasker eksklusiv vin til Reitan-eide Britannia i Trondheim. Men de ni pallene fra NorgesGruppen-eide Vinhuset ble avvist.

2 min lesetid

Andre leser også:

Aksjemarkedet er ikke i nærheten av å prise inn Akers oljefremstøt i Ghana:

Sitter på oljeesset

4 min lesetid