KapitalVin

KapitalVin · Beste vin over og under 200 kroner:

2 perler fra Sør Afrika

Publisert:5. juli 2018

Sør Afrika står igjen som vinland i en rivende utvikling. Smak på 2 perler som er utmerket matviner i sommer. 

Hamilton Russell betegnes i dag som et referansemerke for Sør-Afrika. Her er det bragt et hakk videre enn hos Newton Johnson. Vinene er fruktdrevne og konsentrasjonen er hakket hvassere og mer sublim. Likheten mellom dem er den klokkeklare syrligheten og den lange ettersmaken. Navnet på vineiedommen er Southern Right og kan med rette kalles hverdagsvinen med stort trykk på kvalitet. Med sine 448 hektar blir eiendommen mye større enn Hamilton Russell Estate på 52 hektar. Kort sagt blir det mer vin til en bedre pris. Også ved Southern Right har Anthony sammen med partnere og vinmakere greid å definere og sette standarden med en lagringsdyktig Pinotage og en bedre klassisk god Sauvignon Blanc med flott syrlighet og vegetalt aromabilde. Navnet Southern Right stammer fra hvalarten med samme navn som frekventer årlig en kilometer uti havet ved Walkers Bay.

Under 200 kroner

Southern Right Sauvignon Blanc

2016, 87B

Lys gulgrønn farge. Urter, sitrus og stikkelsbær på duft. Markert syrlighet og fruktdrevet stil med lang ettersmak og god konsentrasjon. Ypperlig til chevre og asparges

Les mer
  • Ost, Fisk, Skalldyr Passer til
  • Sauvignon Blanc Drue
  • Sør-Afrika, Walker Bay Område
  • Southern Right Produsent

 

Annonse

Over 200 kroner 

 

Har du lyst på et fyrverkeri fra Sør-Afrika? Hils på Adi fra A.A. Badenhorst Family. Hans navn er offisielt Andre Adrian Badenhorst men kalles Adi blant venner. Han produserte sin første vin allerede som 13 åring! Han vokste opp på en vingård i Constantia og fikk vinproduksjon inn med morsmelken. Etter endt skolegang bar det rett videre på ønologstudiet for å studere vinmaking.

Rett utenfor Malmesbury i nevnte Swartland fant Adi i 2008 sitt drømmested; En vingård forlatt i 1930 med sementtanker og gamle vinstokker på granittholdig jordsmonn. Her har han nå 28 hektar med gamle, frittvoksende vinstokker i Siebritskloof-delen av Paardebergfjellet.

Fokuset til Ari har vært å produsere vin på tradisjonell måte med utstrakt bruk av hele drueklaser, gjæring og modning på betong, gamle foudre - fat og helt uten bruk av industriell gjær. Som mange andre vinmakere i Sør-Afrika er det dem som har studert og smakt i utlandet som hevder seg blant de beste.

AA Badenhorst Red Blend

2012, 86

Middels rød farge.Saftig, lett stil. Røde bær og anis, peppertoner på duft . Konsentrert og godt anslag med kjølig frukt og balansert syrlighet. Markert alkohol trekker noe ned.

Les mer
  • Storfe, Storvilt Passer til
  • Shiraz, Cinsault, Tinta barroca, Grenache, Mourvèdre, Mourvèdre, Shiraz, Cinsault, Grenache Drue
  • Sør-Afrika, Swartland Område
  • Badenhorst Family Wines Produsent

 

21.september kan du smake på noen av verdens beste viner på DOGA.  For mer informasjon og billetter, trykk her:

Se også siste episode “4 På Fredag” med Simon Zimmermann:


Les også:

Ukens vintips

Rødvinsperle fra Sicilia

Rødvinen SP 68 Rosso fra Sicilia skuffer aldri. Heller ikke i 2017 årgangen. Leskende smak med urter, mørke bær og flott syrlighet preger vinen. Ypperlig matvin til retter av grillet storfe, lam eller kalv.

1 min lesetid

Andre leser også: