KapitalReise

Sellarunden, Italia

– Det er den turen i verden som har flest røde lys av typen som syklister tiltrekkes av, slik bakgater med røde lys tiltrekker seg fulle sjømenn, skriver redaktør Henrik Alpers i magasinet Landevei.

Annonse

Hvert år valfarter titusenvis av sykkelentusiaster til den nær mytiske fjellkjeden Dolomittene for å oppleve runden rundt Sellamassivet. Den drøyt fem mil lange sløyfen kan by på det aller meste:

Rundt 1.700 høydemeters klatring over flere pass og topper, hurtige nedkjøringer og hundrevis av serpentinsvinger. Det hele med et bakteppe i den ypperste verdensklasse.

Dolomittene i Italia. Foto: Henrik Alpers

– Fjellandskapet der er helt vanvittig mektig. Stupbratte, spisse fjell i alle tenkelige himmelretninger.

– Helt vanvittig mektig. Landevei-redaktør Henrik Alpers om landskapet i Dolomittene

Om vinteren er Sella-området svært populært blant skiturister, med kjente alpindestinasjoner som Val Gardena og Alta Badia som trekkplaster. Sommerstid er det imidlertid roligere, hvilket betyr at det er mulig å finne standsmessig losji til en rimelig penge.

Det betyr også at det generelt er lite biler på veiene. Også om man velger å prøve seg på runden utenom den dedikerte sykkeldagen, da veien stenges for biltrafikk, som i år er satt til 22. juni.

– Det er nesten ikke trafikk. De som er der er vandrere og syklister. Og så er det en og annen gammel mann, i dyr kabriolet med en ung pike, humrer Alpers.

Les også

Dra hit før turisthordene kommer:

Hemmelig luksus i Det karibiske hav


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn