KapitalReise

KapitalReise ·  Sri Lanka:

Fra te til turisme på første klasse

Foto: NTB Scanpix
Publisert:25. juni 2019

Sri Lanka, kåret av Lonely Planet som Årets Reisemål 2019, er mer enn slaraffenliv i strandkanten. Nå presenterer landet seg på måter som imponerer selv de mest kresne. Hva med blåhval-spotting før frokost, spabehandling etter lunsj, og leopardsafari i skumringen?

I skumringstimen, hver dag siden åpningen i 1864, paraderer en kiltkledd, uniformert pipesekkmusikant forbi Galle Face Hotels velkledde gjester som inntar sin high tea på den store, velpleide plenen ved Det indiske hav. Som landet har GFH (det lokale kjælenavnet på et av Asias eldste og best kjente hoteller) opplevd krig og fred, rikdom og fattigdom, vært på konkursens rand, men forblir stedet hvor brylluper og jubileer feires. Hotellet har like godt ansatt sin egen museumskurator for å fortelle om dets fargerike historie, og ved ankomst inviteres vi til museet der verdenshistorien stirrer på oss fra veggene.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn