KapitalReise

KapitalReise ·  Siste nytt fra sjøen:

Cruise-news

Gjenbruk av cruiseskip. Foto: Royal Caribbean Cruises Foto: ROYAL CARIBBEAN CRUISES
Publisert:16. april 2019

Fra gjenbruk av gamle cruiseskip til miljøoffiser ombord. Her er de siste nyhetene innen bærekraftig utvikling fra cruisebransjen.

17 år har gått siden cruiseskipet Navigator of the Seas for første gang seilte med passasjerer. Tidligere har rederiet Royal Caribbean Cruises solgt sine eldre skip, men ikke denne gang. I stedet satses det på gjenbruk av det eldste skipet i RCC-flåten. Nå er 115 millioner dollar, eller nesten en milliard kroner, brukt på oppgradering av cruiseskipet som i sin tid var verdens største og ble bygd ved Kværner Masa-verftet i Finland. Soldekket har gjennomgått full ansiktsløftning og fått en rekke nye barer og vannattraksjoner, blant annet den leng­ste vannsklien som er å finne på et cruiseskip. Svømmebassenget har også blitt større, og uteområdet er oppgradert slik at de som vil drive med fysiske aktiviteter får flere tilbud enn før. Målet til rederiet er å tiltrekke seg nye kundegrupper, og da spesielt cruisegjester som er i 20-årene. Deres krav skiller seg fra hva deres foreldre ønsket seg da de var unge. Også innvendig er det gjort store endringer i servicetilbudet. Skipet kan ta rundt 3.800 passasjerer, og skal først og fremst tilby kortere cruise, på under en uke.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn