KapitalReise

– Man ser litt av Rubens overalt i Antwerpen, forteller guiden vår idet vi går inn i turens femte kirke som har spor etter den verdenskjente kunstneren.

– Man ser litt av Rubens overalt i Antwerpen. Kapitals guide

Hun heter Catherine Vergote og tripper lett inn og er like entusiastisk som i den første kirken, vant som hun er til å måtte fange elevers oppmerksomhet som lærer. Nå har hun pensjonert seg som lærer og fåri stedet utløp for sin formidlertrang som guide for turister og journalister.

Annonse

I den evige søken etter lite utforskede reisemål har Antwerpen blitt en het kandidat. Men det gjelder å skynde seg hvis man vil oppdage byen før turist­hordene inntar byen.

Tidligere i år ble byen kåret til en av ti byer å besøke av reiseguiden Lonely Planet. I backpackernes “bibel” kunne man lese at: “En gang en av Europas største byer, i dag er Antwerpen en av de best bevarte hemmeligheter”. I samme artikkel trakk de blant annet frem den amerikanske bilbyen Detroit, Australias hovedstad Canberra, Matera i Italia, Kaohsiung i Thailand og faktisk også Oslo.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn