KapitalReise

Han er en av CNNs mest produktive nyhetsankere. Foruten å lede to daglige direktesendte finansprogrammer, lager han også en rekke reiseprogrammer. Mest kjent er han kanskje for CNN Business Traveller, som har rullet over skjermen i en årrekke. Han er også CNNs luftfartskorrespondent, og er der det skjer – når det skjer noe som er verdt å rapportere fra luftfartsindustrien.

Richard Quest elsker å fly og er på fornavn med alle direktørene i flybransjen, enten de leder Boeing, Airbus, Qantas eller Qatar, heter Richard Branson, Michael O’Leary – eller Bjørn Kjos.

Annonse

Da Kapital Reise møtte Quest på Marriotts nye Moxy Hotel like nord for Oslo, var han akkurat i ferd med å avslutte et kort møte med Espen Høiby, mannen som sa opp jobben som kaptein i SAS for å lede luftfartsbemanningsbyrået OSM Aviation. Selskapet leier ut 5.600 piloter, instruktører og kabinansatte til flyselskaper i 18 land som er stasjonert på 25 ulike baser.

– En veldig dyktig kar med en spennende bakgrunn, sier Quest til Kapital Reise så fort Høiby har rundet hjørnet i hotell-loungen og er utenfor rekkevidden for å høre oss.

– Visste du også at han er storebroren til Norges kronprinsesse Mette-Marit?

– Er han det? Det visste jeg ikke, svarer Quest forundret.

Så selv om han er nyhetsanker i CNN, farter verden rundt, lever i en konstant strøm med oppdateringer på hva som skjer og har klisterhjerne, har han tydeligvis ikke fått med seg alt her i verden.

Les også

Prognosene for det nye året:

Slik blir norsk økonomi i 2019


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn