KapitalReise

Vi traff hverandre for første gang på Kaffe­brenneriet som vi begge benytter som utekontor og hyppige koffeininntak ved mellomlandinger fra korte og lengre utflukter omkring i verden. Etter fem minutter fant vi ut at vi hadde vurdert oppkjøp av samme øy i et anonymt arkipel i Sør-Myanmar – undertegnede på vegne av et bistandsprosjekt, han for å følge opp “tips han hadde fått fra noen i Bangkok”.

Annonse

Kjetil Haugan pendler mellom Ecuador og Frogner. “Hjemme” er et tøyelig begrep for den 53 år gamle globetrotteren fra Hamar. Han liker å være på farten, ikke bare i høyere luftlag og på Stillehavets bølger, men tar ofte lange spaserturer i Bygdøy- skogen for mental rekreasjon, etter en hodeskade han pådro seg under en seiltur i Kroatia.

Eksotisk eventyr

Trikkens nølende tempo mot Solli plass står i sterk kontrast til den raske elvebåten som de siste årene har tatt ham og hans gjester fra alle verdenshjørner nedover Napo-elven, en sideelv til Amazonas. Turen begynner i den rønnepregede oljebyen Coca, der adskillige formuer er blitt både skapt og tapt. Etter fire timer åpner det seg en liten munning i sivet, og etter en ytterst eksotisk padletur gjennom skog som skjuler både papegøyer og apekatter, dukker en lagune opp. Mot en vegg av tett jungel kaster hotellet La Selva sitt speilbilde i vannet.

– Hvordan fant du dette stedet?

La Selva var den første såkalte Eco-lodgen på disse kanter av Ecuador, forteller Haugan. Det kostet flesk å oppgradere den til den nåværende eksklusive standarden. Gjestene betaler 350 dollar døgnet for å bo der, som inkluderer både båtutflukter, nattsafari, padleturer og besøk i indianerlandsbyene i nærheten.

Les også

Ut på tur – spennende hyttekultur:

Øyhopping langs norskekysten


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn