KapitalReise

KapitalReise ·  Georgia

Øst-Europas ukjente perle

Utsikt over den lille byen Sighnaghi i vinregionen Kakheti. Foto: Ingrid Elle
Publisert:20. mars 2018

Mektig naturlandskap, en lang fascinerende historie og gjestfrihet uten like. Georgia er kanskje Øst-Europas flotteste destinasjon.

“Velkommen til Georgia!” utbryter Tornike da han får øye på oss i ankomsthallen. Vår lokale venn og guide småløper mot oss på flyplassen i Tbilisi, og hilser på oss som gamle venner i Georgia gjør – med ett kyss på kinnet. Ute på parkeringsplassen i Georgias hovedstad er bilen hans drapert med fargerike ballonger og et svært skilt med “welcome”, og før vi får sukk for oss, står vi med et glass vin i hånden og skåler – gaumarjos! Om alle gjester, som Tornike påpekte at besøkende i Georgia kalles, mottar en slik velkomst vites ikke, men å få en flaske vin er ikke uvanlig.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn