KapitalReise

KapitalReise ·  15.000 fyller arenaen i Verona:

Møt operaens mestere

Babylon i Verona: Fra steintrappene helt øverst i Arena di Verona er det god utsikt til scenen der tilskuerne venter i spenning på at Nabucco – Nebukadnesar - skal utfolde seg. Foto: Ennevi © Hegnar Media
Publisert:20. mars 2018

Når slavekoret setter i gang til Verdis opera Nabucco, er det verdt å tilbringe tre–fire timer på steintrappene i Arena di Verona.

Verona er mest kjent for sitt kjærlighetspar fra de to fiendtlige adelsfamiliene Montague og Capulet, men den italienske byen henter sitt kulturelle utgangspunkt adskillige århundrer lenger tilbake i tid enn Romeo og Julie – et utgangspunkt som fortsatt er synlig midt i sentrum. Arena di Verona ble bygget i det første århundre av vår tid og er 50 år eldre enn Colosseum i Roma. Nå huser praktbygget hvert eneste år det som etter manges mening er de mest spektakulære operaoppsetningene noe sted på kloden.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn