KapitalReise

KapitalReise ·  15.000 fyller arenaen i Verona:

Møt operaens mestere

Babylon i Verona: Fra steintrappene helt øverst i Arena di Verona er det god utsikt til scenen der tilskuerne venter i spenning på at Nabucco – Nebukadnesar - skal utfolde seg. Foto: Ennevi © Hegnar Media
Publisert:20. mars 2018

Når slavekoret setter i gang til Verdis opera Nabucco, er det verdt å tilbringe tre–fire timer på steintrappene i Arena di Verona.

Verona er mest kjent for sitt kjærlighetspar fra de to fiendtlige adelsfamiliene Montague og Capulet, men den italienske byen henter sitt kulturelle utgangspunkt adskillige århundrer lenger tilbake i tid enn Romeo og Julie – et utgangspunkt som fortsatt er synlig midt i sentrum. Arena di Verona ble bygget i det første århundre av vår tid og er 50 år eldre enn Colosseum i Roma. Nå huser praktbygget hvert eneste år det som etter manges mening er de mest spektakulære operaoppsetningene noe sted på kloden.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn