Kapital

Et viktig kjennetegn ved velfungerende demokratier er at makten er delegert til de folkeval­gte. I så måte kan vi konstatere at Norge er, nettopp, et relativt velfungerende demokrati, for på toppen av Kapitals liste over Norges mektigste kvinner i 2019 er det total politikerdominans.

Annonse

I år, som i fjor og forfjor – ja helt siden 2013, er det Erna Solberg som topper listen.

Statsministeren etterfølges av finansminister Siv Jensen på andreplass, utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide på tredje, kulturminister og Venstre-leder Trine Skei Grande på fjerde, kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland på femte og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie på sjette.

 

Oversikt alle saker: “Norges mektigste kvinner 2019”


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn