Kapital

Oversikt alle saker: “Norges mektigste kvinner 2019”

 

Da Kristin Skogen Lund overtok ledelsen av milliardkonsernet Schibsted i desember 2018, ble det samtidig satt en historisk rekord: For første gang styrte kvinnelige toppsjefer i selskaper notert på Oslo Børs over tre prosent av de totale verdiene. Da Hilde Merete Aasheim tok over roret i børslokomotivet Norsk Hydro i mai i år, steg andelen til nesten seks prosent. Det er omtrent fire ganger så mye som på samme tid i fjor, da kun rundt 1,5 prosent av markedsverdien på Oslo Børs ble styrt av kvinner.

Annonse
Kvinnedagen 8. mars
Børs-kvinner: Oslo Børs inviterte unge studiner fra 8 høyskoler i forbindelse med 200-års markeringen til Oslo Børs. Jus-student Ida Maria Martinsson fikk æren av å åpne Børsen ved å ringe i bjellen. Poppe, Cornelius

16 kvinnelige toppsjefer

Andelen kvinner som leder børsnoterte selskaper har lenge vært sørgelig lav. Tallene forteller fortsatt om en bransje som stadig henger etter. Selv om det har blitt flere kvinnelige toppsjefer i selskaper notert på Oslo Børs de siste årene, er mannsdominansen stor. En oversikt som Oslo Børs har utarbeidet på forespørsel fra Kapital, viser at kun 16 av de 237 børsnoterte selskapene ledes av kvinner. Det vil si en kvinneandel for administrerende direktører for børsnoterte selskaper på bortimot syv prosent, mot rundt seks prosent ved forrige måling.

Les også

Politikken er strakeste veien til makten:

Norges mektigste kvinner 2019

Oversikt alle saker: “Norges mektigste kvinner 2019”


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn