<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Først i løypa

Nordlys i luftballong, bryllupsreise på månen, Mars i USA og flygende Porscher. Mens klassikerne består, skifter moten år for år. Også på reisefronten. Her er de villeste, morsomste og mest eksotiske reisenyhetene.

Aurora in the sky

Mange drømmer om å oppleve nordlyset, og reisearrangørene finner stadig nye veier for å lokke flere turister. Den kommende vinteren kan man således oppleve det fantastiske naturfenomenet fra en luftballong. Bak ideen står Fredrik Broman og Jonas Gejke, som arrangerer en rekke nordlys-opplevelser gjennom selskapet Aurora Safari Camps i den nordsvenske delen av Lappland. Ballongturen er egnet for grupper på opp til seks personer, og barn fra seks år kan delta i “løftet”, hvor man flyr opp til 40 meters høyde. Fartøyet vil for ordens skyld være solid fortøyd til et fjell nede på jorden.

Eventyret koster om lag 20.000 kroner, inkludert overnatting i trehytter, alle måltider, transport til og fra flyplassen, en kjøretur i snowmobile samt frokost på polarsirkelen.

Booking til Aurora in the Sky åpner i mai 2020.

www.aurorasafaricamp.com

Honeymoon on the moon

Ønsker du en bryllupsreise noe utenom det vanlige? Milliardær og kunstner Yusaku Maezawa har for lengst bestilt og betalt sin honeymoon, men mangler kvinnen som skal være med. Japaneren var den første privatpersonen som booket plass på Elon Musks mye omtalte SpaceX jomfrureise til månen. 

Nå har han lagt ut en annonse på sin Twitter-profil der han ønsker å finne en utkåret som kan være med på turen. Det skriver avisen Washington Post. Kun enslige kvinner fra tyve år og oppover med fin personlighet og et ønske om å leve livet fullt ut får søke. I tillegg må man godta at utvelgelsesprosessen blir tatt opp og streamet på TV. Til gjengjeld blir man lovet en himmelsk reise.

Reis til Mars

Foto: Interstellar Lab

Fra og med neste år behøver man ikke forlate jorden for å oppleve hvordan det er å leve på Mars. Prisen på romferden er heller ikke astronomisk.

En gruppe forskere fra Frankrike og USA planlegger nemlig å sette opp flere rombaser i Mojave-ørkenen i California, hvor de klimatiske forholdene kan være så ekstreme at man kan bruke dem til å simulere et opphold på en annen planet. Det melder det danske reisenettstedet Trends & Travel.

Bak prosjektet står Interstellar Lab i Paris. Rombasene skal først og fremst brukes til å trene fremtidige NASA-astronauter, men for å holde utgiftene nede vil også turister være velkomne. Prisen for en ukes opphold vil ligge på mellom 20.000 og 40.000 kroner. Da er alt inkludert, bortsett fra flyreisen tur/retur USA.

Forskere og astronauter så vel som turister vil komme til å bo i såkalte Ebios, Experimental Bio-regenerative Stations, som det skal bygges tre eller fire av. Hver Ebios er sin egen selvforsynte miniverden. Det vil si at man genererer sin egen energi fra solstråler, og at man må dyrke egne matvarer og gjenbruke vann. For å gi et realistisk bilde av hvordan livet vil fungere på Mars vil Interstellar Lab dessuten lage såkalte soner omkring hver kuppel hvor temperaturene kan gjøres enda mer ekstreme enn de allerede er i ørkenen. Dessuten kan man justere tyngdekraften slik at beboerne vil sveve rundt.

Luksus og badestrender kan man ikke forvente seg. Snarere en fornemmelse av hvordan det er å være fra en annen planet.

London får fornøyelsespark

Med en prislapp på 55 milliarder kroner og et forventet daglig besøkstall på 50.000 er ambisjonene enorme for Londons Disney World-inspirerte fornøyelsespark. Parken har fått navnet The London Resort, og med seg på laget har man fått det britiske animasjonsstudioet Aardman Animations. Det vil si at barn og voksne i alle aldre kan forvente å møte både Wallace & Gromit og sauen Shaun. Inspirert av Disneyland og Disney World vil det også være daglige opptog hvor karakterene fra de velkjente filmene vil kjøre rundt i parken og hilse på fansen. I tillegg vil det selvsagt bli både karuseller, berg- og dalbaner og store multimedia-show.

Parken vil beslaglegge et areal på 216 hektar ved Themsen, om lag 20 minutter utenfor sentrum. Her vil seks ulike “øyer” ha hvert sitt tema, hvor hver og en av dem er inspirert av ulike TV-programmer. Det blir også plass til et stort senter med butikker, kino, puber og restauranter, i tillegg til en rekke hoteller med til sammen 3.500 værelser.

The London Resort skal etter planen åpne dørene i 2024.

www.londonresort.info

Flyvende Porsche

For mange er det en drøm bare å eie en Porsche, men om noen år kan du muligens flotte deg i en flygende en. Det lyder som en science fiction-film, men har faktisk en god porsjon virkelighet i seg. Porsche, Boeing og Aurora Flight Sciences har nemlig høytflyvende planer om å utvikle et konsept for et elektrisk kjøretøy som kan ta av og lande vertikalt. Den nye maskinen heter VTOL, og er en slags kombinasjon av helikopter og fly.

Porsche Consulting har foretatt egne undersøkelser av markedet for urban lufttransport, og resultatet tilsier at dette markedet for alvor vil vokse etter 2025. Porsche hevder også at slike transportmetoder vil frakte mennesker på en raskere og mer effektiv måte enn dagens konvensjonelle transport på bakken. I tillegg tror de transport via flyvende kjøretøy kan bli en mer kostnadseffektiv og fleksibel transportmåte.

Prototypen er ennå ikke laget, så når en eventuell flygende Porsche blir å få kjøpt er foreløpig uvisst.

Bo som en prinsesse

cof

Luksus er kanskje ikke det de fleste forbinder med Airbnb, men etter at deleboligportalen kjøpte firmaet Luxury Retreats for drøye to år siden, tilbys også ekstraordinære, private boliger til utleie. Og nå er det for første gang mulig å booke et opphold på et ekte slott. Det ikoniske Chandra Mahal-palasset ligger i hjertet av den indiske byen Jaipur. Bygningen er kjent for sin særegne og ekstravagante utsmykning med dekadente lysekroner, sandstensvegger malt i gullstøv og håndvevde tepper. I den såkalte Gudliya-suiten får du dessuten din helt egne butler, en overdådig terrasse med utsøkt utsikt, innendørsbasseng og ditt eget loungeområde. Verten er selveste hans kongelige høyhet Maharajah Padmanabh Singh, som i 2011 overtok både slottet og tittelen etter sin bestefar. I en alder av 21 år forsøker han nå å gjøre en forskjell. Alt overskudd skal gå til en lokal organisasjon som har til formål å hjelpe kvinnene på landsbygda i Rajasthan.

www.airbnb.no

Verdens høyeste hotell

Ciel Tower Foto: Norr Group

Dubai er byen med store superlativer, og emiratets streben etter å være først, størst og vakrest illustreres kanskje aller best ved de mange skyskraperne som i en årrekke har kjempet om å bli verdens høyeste. Pr. i dag ligger både verdens høyeste bygning, Burj Khalifa med sine 828 meter, og verdens høyeste hotell, Gevora Hotel som måler 356 meter, i nettopp Dubai. Det er imidlertid tett i toppen, og sistnevnte mister snart plassen øverst på pallen. Bygget det er snakk om er Ciel Tower, som ifølge planene skal bli 360,4 meter høyt. Det melder CNN. Hotellet vil bli på 82 etasjer, og vil inneholde 777 suiter og 240 luksusleiligheter, i tillegg til flere restauranter, kafeer og barer, samt en utsiktsplattform, et evighetsbasseng, en grønn hage og en sky bar på taket. Byggingen har vært i gang siden 2016, og ifølge planene skal det nye hotellet stå ferdig i løpet av 2022/2023.