Grieg Seafood, der familien er majoritetseier, har sunket mye på børs siden i fjor. Shippingvirksomheten går bra, men nedgangen i sjømat gjør at formuen synker. Utenom investeringene i oppdrett og shipping har familien plassert penger i verdipapirer og sentrale eiendommer i Bergen.
Bakgrunn
Per Grieg jr. vokste opp i Bergen og er den eldste av søsknene i Grieg-familien.
Han har både tatt en Msc fra NTNU og en MBA fra Insead. Grieg jr. fulgte i farens fotspor og arbeidet på 90-tallet som skipsmegler i EA Gibson og Joachim Grieg & Co. Gjennom eierskap i familieselskapet Grieg Maturitas sitter han på store verdier innenfor oppdrett og shippingvirksomhet.
I 1992 var Per Grieg jr. involvert i etableringen av selskapet som i dag er kjent som Grieg Seafood. Oppdrettseventyret begynte med konkursen i Fiskeoppdretternes Salgslag, og familien Grieg ble kontaktet for å utvikle et salgsledd for næringen. Gjennom en rekke oppkjøp og fusjoner vokste virksomheten før Grieg Seafood ble notert på Oslo Børs i 2007. Frem til børsnoteringen var Per Grieg jr. administrerende direktør i selskapet.