Aker nærmer seg toppen

Oslo Børs korrigerer. Aker-aksjen korrigerer også, etter å ha steget som en rakett fra bunnen mot toppen i den stigende trenden.

MOTSTAND: Hovedindeksen har stanget mot den tekniske motstanden i overkant av 1.000-nivået siden nyttår.  Foto: Tradingview
Teknisk analyse

Hovedindeksen på Oslo Børs har stanget mot den tekniske motstanden på 1.000-nivået siden nyttår. 50-dagers glidende gjennomsnitt testes i skrivende stund, og nå begynner det å spøke for en dobbel-topp i hovedchartet, med halslinjen på 960-nivået. 

Brudd ned kan åpne for et fall ned mot 915-nivået, kanskje 200-dagers glidende gjennomsnitt og bunnen i trenden på 900-nivået, med teknisk støtte underveis på 945- og 925-nivået. 

Siden begynnelsen av januar har det også vært en avtagende tendens i RSI-chartet. 50-nivået testes nå, og et brudd ned vil signalisere lavere stigningstakt. Da øker i så fall også sannsynligheten for et større fall og testing av bunnen i den stigende trenden. 

Men det kan også bare være en konsolidering i området 1.005 til 960, før ny oppgang. Ved brudd opp, på stigende omsetning, vil det i så fall signalisere videre oppgang mot 1.050.

Nærmere toppen

Aker-aksjen   har steget som en rakett siden coronakrakket i fjor vinter. Etter en konsolidering i området 357 til 420, i perioden juli til november, fortsatte oppturen til ny all-time high på 744 den 20. januar (intradag høy er på 753 kroner fra 17. februar). Brudd opp gjennom dette nivået, på stigende omsetning, kan signalisere videre oppgang mot toppen i trenden, og 900 til 1.000 kroner pr. aksje på litt sikt.

Siden 20. januar har imidlertid aksjen stanget mot den tekniske motstanden i overkant av 740-nivået, og på det meste korrigert ned 14–15 prosent, til 642 kroner.

Det er en avtagende tendens i RSI-chartet. Så lenge den fortsetter, signaliserer det konsolidering i området 744 til 709, og kanskje en ny korreksjon ned mot 50-dagers glidende gjennomsnitt og 656-nivået. Skulle også de nivåene bli brutt, vil det i så fall åpne for at aksjen kan falle videre ned mot 565-nivået, 200-dagers glidende gjennomsnitt og bunnen i den stigende trenden på 500-nivået.

Så lenge den positive undertonen i RSI-chartet fortsetter, kan en eventuell korreksjon bli forbigående og gi nye kjøpsmuligheter, men blir den brutt, blir det også straks mer usikkert. Da kan det også komme en testing av bunnen i den stigende trenden.

AKER: Aksjen har steget over 300 prosent fra bunnen i mars i fjor, og de siste ukene har den stanget mot all-time high på 744-nivået. Foto: Tradingview