Kapital

Investor ·  Finanskjendis-aksjer bedre enn indeks:

Spetalen & Co. leder an

Alfa-sau: Øystein Stray Spetalen sitter lastet med masse cash, og den beste aksjen i bjellesau-porteføljen, nemlig Okeanis. Pareto Bank har det dog ikke gått like bra med. Foto: Iván Kverme Foto: Iván Kverme © Hegnar Media
Publisert:19. mars 2020

Bjellesau-porteføljen vi lanserte i forrige utgave har holdt seg litt bedre sammenlignet med Hovedindeksen under coronakrakket på Oslo Børs. Men også kjendisaksjene har fått en solid porsjon juling.

For en ilddåp for bjellesau-porteføljen! Da forrige Kapital gikk i trykken, var coronakrisen allerede begynt å skape uro i finansmarkedene. Men i mars måned har det omtrent bare blitt verre og verre dag for dag. Covid-19 har blitt erklært en pandemi av Verdens helseorganisasjon, stadig flere land stenger samfunnet ned til et minimum. Hovedindeksen er i skrivende stund ned over 30 prosent siden toppen 17. januar, og 22 prosent siden 28. februar, da vi satte porteføljen. Så hvordan gikk det med bjellesau-aksjene?


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn