Kapital

Investor ·  Aksjekursen på historisk topper:

Sell – and stay away!

Vi tar en pause nå, Geir: Toppsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen (her med finansdir. Gyrid Skalleberg Ingerø) har levert på viktige milepæler med den konsekvens at selskapets aksjekurs har gått i været. Men kursfesten er av flere grunner over for denne gang, tror vi. Foto: Adrian Nielsen Foto: Adrian Nielsen
Publisert:6. mars 2020

I fjor høst, på aksjekurser rundt 110 kroner, mente vi Kongsberg Gruppen var et utmerket kjøp. I dag ligger kursen rundt femti prosent høyere. Konklusjonen gir seg selv: Selg!

– Duket for kursopptur, skrev vi i slutten av august og refererte til industrikolossen Kongsberg Gruppen, som vi da mente var et gunstig kjøp. Tidspunktet kunne knapt vært bedre: I dag, også støttet av en nylig overbevisende fjerdekvartalsrapport som med rette fikk store ovasjoner så vel blant analytikere som fra investorhold, ligger kursen på rundt 170 kroner – noe som representerer en kursoppgang på rundt femti prosent siden vi anbefalte Kongsberg Gruppen-aksjen. Og på en børs som knaker litt i sammenføyningene, er det på ingen måte noe nederlag å ta ut romslige kursgevinster. Seneste tids voldsomme kursoppganger – klart høyere enn snittet ellers på Oslo Børs – sender Kongsberg Gruppens markedsverdi opp i rundt 30 milliarder kroner, mens prisingsmultiplene med utgangspunkt i dagens kurser heller ikke er like sjarmerende som på anbefalingstidspunktet sensommeren 2019. Når man dessuten tar en titt på selskapets kursbevegelser siste fem år og finner at den også tidligere, som våren 2018, nettopp har toppet ut på tilsvarende kursnivåer som i dag, ender vi altså i sum opp med å sette Kongsberg Gruppen på våre salgslister.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn