Kapital

Investor ·  Makrofokus:

I balanse

Foto: Iván Kverme Foto: Iván Kverme © Hegnar Media
Publisert:5. mars 2020

Veksten i norsk økonomi er i ferd med å avta etter noen svært gode år. Hvor bekymret skal vi være? Svaret avhenger i hovedsak av to forhold: Hvor mye bremser veksten, og hvor høy vekst trenger vi egentlig for å holde ledigheten stabil?

Vi legger bak oss noen svært gode år for norsk økonomi. Etter oljekrisen i 2015 og 2016 har veksten tatt seg opp, ledigheten har falt, og lønnsveksten har tiltatt. Balansen i norsk økonomi er i stor grad gjenopprettet. Med den arbeidsledigheten vi nå har, genereres det lønnsvekst som er akkurat “passe” høy til at inflasjonen over tid vil ligge rundt inflasjonsmålet på to prosent.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn