Kapital

Investor ·  Porteføljefokus:

Med speil og kikkert

Northern Capital
Publisert:30. januar 2020

Ifølge mine barn er det et tegn på fremskridende alder å gjøre “tilbakeblikk”. Med mer tid bak seg enn foran seg er det selvfølgelig lett å være mer glad i å se bakover enn fremover. Så la meg, på vegne av de med noe fremskreden alder, både dele noen refleksjoner fra speilet i tillegg til noen tanker fra kikkerten her i et nytt år.

Hvis man er henfallen til investeringskonferanser, er det temaer man vanskelig slapp unna i 2019. Særlig “nå må da aksjemarkedene gi seg snart og hva skal man gjøre da”. Som i 2018. Og i 2017, 2016, 2015 … Dersom man gikk all in i aksjer etter finanskrisen i 2008, som det norske oljefondet gjorde, så har man kanskje først doblet pengene sine en hel gang og så en halv gang til. Over en periode på mellom ti og elleve år har man fått all den avkastning teorien tilsier at man skulle kunne få over et normalt liv.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn