Kapital

Investor ·  Anbefalinger:

Gikk seirende ut av 2019

Blir 2020 året ditt, Tor Olav? Vi tror Tor Olav Trøims Borr Drilling, også støttet av en gradvis sterkere oljepris, gjør det klart bedre på Oslo Børs i år enn i de foregående årene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix NTB scanpix
Publisert:24. januar 2020

Vi fikk rett i våre antagelser om at flere oljerelaterte aksjer skulle kraftig opp i kurs inn mot årsskiftet. Dermed kan Kapital-porteføljen vise til en oppgang i 2019 på 18,3 prosent, klart bedre enn hovedindeksen på Oslo Børs.

Kapital-porteføljen har dermed slått Oslo Børs i åtte av de ti siste årene – og fortsetter dermed å generere en signifikant meravkastning målt mot hva børsen ellers kan vise til. Fjorårets avkastningstall på over 18 prosent var med unntak av et kort og vellykket opphold i Tomra-aksjen fri for ESG-aksjer, selskaper som i 2019 definitivt var med på å dra Oslo Børs over på plussiden.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn