Kapital

Investor ·  Kredittfokus:

VIX sier kjøp kreditt

Publisert:11. desember 2019

Utviklingen i kredittpåslag og aksjevolatilitet har skilt lag i det siste. Til tross for at dette kan forklares ved forventninger om svakere økonomisk vekst, ser vi det som et tegn på at kredittmarkedet er billig.

Sammenhengen mellom kredittpåslag og volatilitet er sterk. Mange vil sikkert være overrasket over hvor nær sammenhengen er. I figuren viser vi utviklingen i volatilitet, vist ved VIX-indeksen, og utviklingen i kredittpåslag, illustrert ved kredittpåslaget for en obligasjonsindeks bestående av amerikanske selskapsobligasjoner med kredittkarakteren Caa. VIX-indeksen er valgt fordi den representerer en fremoverskuende volatilitet, og Caa-kredittpåslagene er valgt fordi de så tydelig viser prisingen av kredittrisiko.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn