Kapital

Investor ·  Helseindustrien 2020:

Veksttakten fortsetter

Eldrebølgen: De fleste land i vesten, Norge inkludert, opplever stadig økende utfordringer innen helsesektoren. Dette skyldes at vi blir flere eldre, og flere rammes av kroniske sykdommer. Det bidrar til at kostnadene i helse øker, og helsesektorer blir satt under press. Science Photo Library Science Photo Library
Publisert:19. desember 2019

En aldrende befolkning og nye digitale løsninger på globale og økonomiske utfordringer skaper et stort vekstpotensial for helsenæringen.

En trend i mange år fremover, både i Norge og globalt, er at andelen eldre i befolkningen øker. I dag er omtrent hver niende person i Norge 70 år eller mer. I 2060 vil andelen være 19 prosent, omtrent hver femte person vil da være 70 år eller eldre. Dette legger et stort press på norsk økonomi. Allerede i dag strever mange land i verden med å få økonomien til å gå opp fordi en stadig større andel av nasjonalbudsjettene går til helse. Dette begynner vi også å merke i Norge.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn