Kapital

Investor ·  Syklisk industri 2020:

Svikt i materialene

Publisert:19. desember 2019

Lavere etterspørsel og høyt tilbud tynger markedet for materialer som gjødsel og aluminium. Både Hydro og Yara kutter produksjonen.

Veksten i verdensøkonomien ventes å bli den laveste på et tiår i 2019 og flater ut på samme nivå i 2020, ifølge OECD. Den Paris-baserte organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling spår en vekst på 2,9 prosent i 2020, hvilket er nedjustert fra en tidligere spådom om 3,0 prosent. OECD forutsetter deretter at veksten opprettholdes på ca. 3 prosent i 2021 med mindre handelskrigen bryter løs for alvor eller kinesisk økonomi bråstopper.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn