Kapital

Investor ·  Detaljhandel 2020:

Svake shoppetrender

Netthandel truer flere detaljister: På Oslo Børs har XXL, og storaksjonær Øyvind Tidemandsen, fått kjørt seg kraftig i ly av årets voldsomme kursfall. Et fall som i stor grad skyldes tap av omsetning til aggressive nettkonkurrenter. Foto: Terje Bendiksby/NTB Foto: Terje Bendiksby/NTB © Hegnar Media
Publisert:19. desember 2019

Andelen nordmenn som rapporteres å ville spare mer har aldri vært høyere. Noe oppsving i detaljhandelen tror vi derfor ikke på i 2020.

Statistisk sentralbyrås (SSB) oktobertall for omsetningen i detaljhandelen var rett og slett skuff- ende. Detaljhandelstallene viste en nedgang på 0,8 prosent sammenlignet med forrige måned – og dette skjer etter et samlet sett svakt tredjekvartal.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn