Kapital

Investor ·  Slik ble prognosene 2019:

Stødige veibeskrivelser

Publisert:19. desember 2019

Med en oljepris i fritt fall, var pessimismen på tampen av 2018 i ferd med å bre seg opp mot en rekke bransjer og sektorer. Likevel fikk vi ikke i 2019 noe bredt omslag i norsk økonomi – som vi helt riktig spådde. Børsprognosen for 2019 har imidlertid vist seg å være for pessimistisk.

Gitt sannsynligheten for at Trump ikke kommer til noen ordentlig enighet med Kinas president Xi Jinping, og kombinert med stadig økt skiferproduksjon i USA, så tror ikke Kapital på at Opec og Russland vil klare å holde oljeprisen over 70 dollar utover 2019. Vi spår derfor en oljepris på pluss/minus 60 dollar også ved utgangen av 2019, skrev vi i fjor.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn