Kapital

Investor ·  Fritidsbolig 2020:

Stabilt sideleie

Sterk hyttedrøm: Det er lite som tyder på at fritidsboligmarkedet skal falle tilbake i året som kommer. Foto: Håkon Sataøen Photography Foto: Håkon Sataøen Photography
Publisert:19. desember 2019

Den norske hyttedrømmen står sterkt blant nordmenn, både til fjells og langs kysten. Hyttemarkedet ligger stabilt på et høyt nivå med rekordpriser og store regionale forskjeller. Med demografi, sentralisering og en sterk norsk økonomi som spiller på lag, er det liten grunn til å tro at 2020 vil levere dårligere enn 2019.

Det peker mot fortsatt fart i det norske fritidsboligmarkedet, som nå består av rundt en halv million hytter. De fleste piler vender oppover for hyttemarkedet i 2019, med både høyere priser og omsetningstall. Omsetningen for brukte hytter er opp to prosent, og ver- dien av de samme hyttene har steget med fem prosent gjennom det inneværende årets tre første kvartaler. Snittomsetningsprisen toucher rett opp under den magi- ske to-millionersgrensen, en økning på 3,5 prosent fra året før. Om grensen ikke nås allerede i fjerde kvartal 2019, er det kun et tidsspørsmål før det skjer i 2020.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn