Kapital

Investor ·  Aksjemarkedet 2020:

Realismens børsår - flatt

P/E Oslo Børs: Ikke alarmerende høyt.
Publisert:19. desember 2019

Kapital tror det er litt for mange ubesvarte spørsmål investorene står overfor til at Oslo Børs klarer å løfte seg ytterligere. Børsåret 2020 vil by på lange perioder med heftig kursvolatilitet – likevel spår vi at Oslo Børs totalt sett lander på tilnærmet samme nivåer som i dag.

Konjunkturoppgangen som har vart siden begynnelsen av 2017, vil i løpet av neste år trolig være over, meldte altså Statistisk sentralbyrå(SSB) nylig. Internasjonalt, med unntak av amerikanske økonomi, viser flere ledende økonomier – kanskje særlig den tyske – åpenbare svakhetstegn. Realøkonomisk sett har derfor investorene god grunn til å trå varsomt på Oslo Børs – men i kulissene ligger sentralbankene og utformer en pengepolitikk av historisk generøs art. Dette gir støtte for mer eller mindre alle relevante aktivaklasser, som klodens aksjemarkeder – inkludert Oslo Børs. I fravær av alternative investeringsalternativer med lav risikoprofil vil det fortsatt fases kapital over mot børsene – til tross for et ullent realøkonomisk klima. Dette gir i sum føringer for flate børstrender i 2020 – en utvikling også Deutsche Bank ser for seg, når den nå spår at den amerikanske nøkkelindeksen S&P 500 antas å utvikle seg sidelengs til neste år.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn