Kapital

Investor ·  Renter 2020:

På stedet hvil

Sentralbanksjef Øystein Olsen. Foto: NTB scanpix NTB scanpix
Publisert:19. desember 2019

Sentralbanksjef Øystein Olsen tar en pust i bakken og gjør ingenting med renten det neste året.

Sentralbanksjefen sa etter siste rentehevningen i september at det er god vekst i norsk økonomi, flere kommer i jobb, prisveksten er nær målet, og hensynet til å unngå at boligpriser og gjeld igjen skyter fart har trukket i retning av høyere rente. Olsen forklarte hvorfor renten var satt opp tre ganger med totalt 0,75 prosentpoeng i 2019. Men det var den svake kronekursen som ble pekt på som den viktigste faktoren som trakk rentebanen opp, mens andre forhold trakk ned. Og samlet sett ble sentralbankens egen prognose for videre renteutvikling nedjustert mellom juni og september (se figur).


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn