Kapital

Investor · Analytikerkræsjet:

Norsk Hydro – opp eller ned?

Publisert:11. desember 2019

 Er det lysning i sikte for Norsk Hydro-aksjonærene?    

Ett av norsk industris flaggskip, Norsk Hydro, har ikke fått det helt til å stemme på Oslo Børs så langt i år. Kursfallet hittil i år på rundt fjorten prosent, utbyttekorrigert, er som kjent langt dårligere enn hva børsen ellers kan skilte med. Utviklingen henger i stor grad sammen med at selskapet i lang tid har slitt med produksjonsproblemer i Brasil, et hackerangrep på IT-systemene i de fleste forretningsområdene – men også en jevnt over fallende aluminiumspris. Og det er slett ikke usannsynlig at det kan bli verre, spår blant annet Goldman Sachs. Den amerikanske investeringsbanken åpner opp for at det kinesiske tilbudet kan overraske på oppsiden, og føre til et tilbudsoverskudd på én million tonn i 2020. Kina står for godt over halvparten av verdensproduksjonen av aluminium. Usikkerheten har fått selskapet til å dra i gang omfattende interne produktivitetstiltak: – I et utfordrende marked er det viktigere enn noen gang å fokusere egen innsats på hva vi selv har kontroll over. Jeg er derfor fornøyd med at vårt nye og ambisiøse forbedringsprogram viser fremgang, som er en viktig bidragsyter for vår lønnsomhets- og bærekraftagenda, uttalte konsernsjef Hilde Merete Aasheim i forbind- else med fremleggelsen av selskapets tredjekvartalsrapport. Og analytikerne? Til tross for at det tikker inn noen hold-anbefalinger, har likevel en klar overvekt av dem selskapet fortsatt på sine respektive kjøpslister.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn