Kapital

Investor ·  Makrofokus:

Makroutsikter for 2020

NTB scanpix
Publisert:27. desember 2019

• Makromessig ble 2019 det svakeste året siden finanskrisen. Globalt BNP økte rundt tre prosent, og oppbremsingen kom både i USA, i Europa og ikke minst i Kina og endel andre store fremvoksende økonomier. Lavere vekst må ses i lys av vedvarende usikkerhet knyttet til handelskrigen mellom USA og Kina, samt Brexit. Etter hvert har også de direkte effektene av økt toll begynt å slå ut negativt. I Europa er bilindustrien nede for telling, som følge av strengere utslippskrav, svak etterspørsel og overgang til nye drivlinjer. Selv om den globale veksten har bremset, er det foreløpig ingen krisestemning. Det skyldes nok at arbeidsledigheten i mange land fortsatt er på rekordlave nivåer.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn