Kapital

Investor ·  Offshore 2020:

Langt fra noe festår

Energiindeksen: Investorene mener det i gjennomsnitt er lite å hente innen energisektoren på Oslo Børs. Indeksen inkluderer oljeleverandørindustrien. Foto: NTB scanpix AFP
Publisert:19. desember 2019

Årets elendige kursutvikling for en rekke oljeserviceselskaper taler sitt klare språk om investorenes manglende sektoroptimisme. Lite taler for at optimismen vender tilbake i 2020.

For flere oljeserviceselskaper blir 2020 nok et år med nye omstillingskrav. Historien synes derfor å gjenta seg, dog med en liten vri – for i perioden 2013–2015 ga operatørselskapene klar beskjed til oljeserviceselskapene om at de foregående års kostnadsboom på ingen måte kunne fortsette. Serviceselskapene kuttet hva de kunne, og gjenopprettet på mange måter etter hvert sin internasjonale konkurranseevne. Men på ny møter sektoren utfordringer, denne gangen av mer strukturell art knyttet opp mot at de samme operatørselskapene mer og mer retter skytset mot bærekraftige energiinvesteringer, mens man på investorsiden ser at kapitalforvalterne flokker seg rundt såkalte ESG-selskaper.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn