Kapital

Investor · Anbefalinger:

Klar til avgang!

Sterk oljepris: Pluss seismikk er lik sant. I likhet med investor Petter Stordalen og hans kapitalforvaltere deler vi troen på seismikkselskapet Magseis Fairfield, som hittil i år har kommet kraftig ned i kurs. Foto: Iván Kverme Foto: Iván Kverme
Publisert:5. desember 2019

Riggposisjonene vi har tatt i Kapital-porteføljen, som dessverre har smadret porteføljen så langt i år, må nå sees på som en posisjonering før den saftige kursoppturen som etter alle solemerker venter like rundt hjørnet. Begynner oppturen allerede før vi skriver 2020?

For historien – som vi nå mener er i ferd med å gjenta seg – viser at i en bred riggopptur skapes det aksjonærverdier få andre bransjer kan matche. Etter rundt ti års fartstid fra finansbransjen vet man at de investorkrefter som settes i sving når riggappetitten først brer om seg, er ganske så mass- ive. For eksempel skapte perioden fra 2004 og flere år fremover voldsomme aksjeformuer i takt med riggselskapenes eventyrlige inntjeningsevne. Investor Tor Olav Trøims Borr Drilling har et klart definert mål om at når alle riggene er i arbeid, og selv med utgangspunkt i dagens rater på rundt hundre tusen dollar pr. dag, vil dette kunne generere en årlig EBITDA på en halv milliard dollar, tilsvarende fire og en halv milliard kroner. Legger man dette til grunn, og samtidig vet at det kun er 112 millioner utestående Borr Drilling-aksjer, er det bare å ta frem kalkulatoren. Tredjekvartalstallene viste ellers en topplinje i størrelsesorden 103 millioner dollar, en økning på godt over hundre prosent målt mot samme periode i fjor. Driftsresultatet endte på minus 26 millioner dollar – en forbedring på nesten førti prosent på bare ett år. Siden i fjor sommer har aksjen kommet ned med rundt 75 prosent – en nedtur vi mener blir reversert med god margin når selskapet om få kvartaler sannsynligvis vil kunne vise til positive regnskapstall. Noen investorer har i det minste begynt å posisjonere seg, da riggselskapet siden begynnelsen av oktober har steget med rundt tredve prosent på Oslo Børs. Meglerhusene er positive, for eksempel opererer Fearnley Securities og ABG Sundal Collier nå med kursmål på henholdsvis 82 og 100 kroner på Borr Drilling-aksjen. Dermed gjentas begge kjøpsanbefalingene.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn