Kapital

Investor ·  Aksjefokus:

Kjøp Equinor!

Publisert:10. desember 2019

Med en risikopremie som øker i omfang for oljesektoren, har den blitt vanskelig å navigere i for både analytikere samt investorer. Mye av ESG-presset som er mot oljeselskapene manifesterer seg nå som en risikopremie vi tror er kommet for å bli. Konsensus hos investorene ser ut til å prise inn kostnadene på utslipp samt noe som kan se ut om peak demand på råoljeetterspørsel etter 2030. Diskusjonen rundt etterspørsel er vanskelig for oss å følge helt ut, men vi mener bestemt at energiintensiteten på produksjonen til oljeselskapene vil, etter hvert, bli mer og mer tydelig i prisingen av aksjene, og da spesielt for de integrerte oljeselskapene. Med dette i bakhodet mener vi Equinor kanskje er den best posisjonerte integrerte oljeaksjen av de vi dekker bredt i Europa, fra både Oslo og Paris.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn