Kapital

Investor ·  Makrofokus:

God jul og godt NOK år

Publisert:19. desember 2019

Når vi ser tilbake på året som har gått, så var den svake kronekursutviklingen en av de store overraskelsene for mange. Fra et norsk perspektiv var de fundamentale forholdene helt perfekte for at kronekursen skulle gå sterk- ere. Veksten i norsk økonomi holdt seg høy og stabil, mens resten av verden sakket akterut. Norges Bank var alene om å øke renten gjentatte ganger i 2019, mens de store sentralbankene Fed og ECB kuttet renten. Renteforskjellene gikk derfor i kronens favør i løpet av året. Det samme gjelder oljeprisen, som er høyere nå enn den var da 2019 startet. Men denne kombinasjonen var altså ikke nok til at kronen skulle appresiere.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn