Kapital

Investor ·  Reiseliv 2020:

Fortsatt vind i seilene

Fulle bookinglister: Norsk reiseliv går godt, og både norske hoteller og cruiseskip som Hurtigruten (avbildet) melder om fulle bookinglister. FOTO: Ulf Hansson/Hurtigruten FOTO: Ulf Hansson/Hurtigruten © Hegnar Media
Publisert:19. desember 2019

Med en stabilt lav kronekurs vil norsk reiseliv oppleve en økning i antall turister også neste år.

Til tross for oppgang i oljeprisen og god fart i norsk økonomi har kronen holdt seg svak i en historisk lang periode. Kombinert med terrorfrykt og uro flere steder på verdenskartet bidrar dette til en vekst av turister til Norge. Samtidig vil stadig flere nordmenn velge å feriere i eget land. Når man får mindre igjen for pengene, virker det mindre gunstig å legge reisen til varmere strøk eller å ta seg råd til en storbyweekend i Europa eller USA.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn