Kapital

Investor ·  IT 2020:

Bidrar til stor omstilling

Digitaliseringsminister: Nicolai Astrup har 29ansvaret for bl.a. IKT, elektronisk kommunika-29sjon og Altinn. Foto: Tore Meek/NTB scanpix NTB scanpix
Publisert:19. desember 2019

Digitaliseringen i Norge har bare såvidt begynt. Gode IT- konsulenter vil garantert ha hendene fulle fremover.

Markedet for IT-infrastruktur tikker av gårde på drøyt tre prosent i året, men markedet for endel spesialiserte tjenester har et større potensial fremover. Visma presenterte tidligere i år sin digitale indeks, en undersøkelse om digital modenhet der softwareleverandøren ønsker å ta temperaturen på hvor langt norske bedrifter har kommet med å digitalisere 13 sentrale økonomiske og administrative prosesser. En stor andel av bedriftene ser potensialet i teknologi og digitalisering, men likevel svarte 25 prosent av respondentene at digitalisering i liten eller ingen grad vil være avgjørende for å styrke konkurransekraften de neste tre–fem årene. Dette mente IKT-Norge var en urovekkende stor andel. Men den er utvilsomt på vei ned, for stadig flere sektorer blir utsatt for et teknologisk skifte, såkalt disruption.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn