Kapital

Investor ·  Går Tomra-aksjen over på tomgang etter årets elleville kursferd?

Tomra – opp eller ned?

Opp eller ned? Konsernsjef for Tomra, Stefan Ranstrand. Foto: NTB scanpix Reuters
Publisert:28. november 2019

Tomras tredjekvartalsrapport ble tatt vel imot blant flere analytikere, særlig knyttet til at ordreinngangen innen sorteringsvirksomheten nå viste seg å være på vei tilbake. Dette mente flere i sin tur kunne borge for bedre marginer i tiden som kommer. Den friske kursoppgangen i ly av tallslippet ble også støttet av positive signaler knyttet til selskapets ekspansjonsmuligheter i Europa. Industriutsiktene er lyse, støttet for eksempel av politiske signaler som Europaparlamentets vedtak om å innføre et plastdirektiv som fremtvinger en større bruk av resirkulert råplast i en rekke emballasjeprodukter. Men – siden årsskiftet har Tomra-aksjen steget over tredve prosent, og selskapet har i dag en markedsverdi på litt over 37 milliarder kroner.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn