Kapital

Investor ·  Porteføljefokus:

Sparing er enkelt

© Hegnar Media
Publisert:3. desember 2019

Aksjemarkedet gir bedre avkastning enn tradisjonell banksparing, men man får det ikke gratis. Aksjemarkedet svinger mye. Lag deg derfor en spareplan. Gjør jobben på forhånd. Finn en strategi og risikoprofil du er komfortabel med. Da er du tryggere når det svinger mye og usikkerheten brer seg.

De fleste av oss gjør saker og ting vanskeligere enn de er. Det gjelder også sparing i verdipapirmarkedet. Samtidig blir dette viktigere for mange av oss når flere og flere selv må bestemme hvordan pensjonspengene skal plasseres. En årsak til at sparing blir vanskelig, er at det er mange som har meninger om verdipapirmarkedene, og de uttaler seg med tilsynelatende stor tyngde. I 2019 har det ikke manglet på advarsler. Man kan ofte lese i avisen at aksjemarkedet “er kraftig overpriset” eller at nå skal det ned 25 prosent. Likevel ligger 2019 an til å bli et godt år i aksjemarkedet. Ofte kommer slike advarsler etter urolige perioder. For eksempel på sensommeren i år da handelskonflikten mellom USA og Kina blusset opp igjen. Men slik er det mer eller mindre alltid. Det er hele tiden informasjon som treffer verdipapirmarkedene, og det er først og fremst ny informasjon som påvirker kursene. Ny informasjon kan deles i to: positiv eller negativ. Om den er positiv eller negativ kan man ikke vite – hvis man vet, er ikke informasjonen ny.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn