Kapital

Investor ·  Energifokus:

Oljemarkedet: Stabil prisoverflate skjuler marked i bedring …

Illustrasjonsfoto: Ekofisk-feltet i Nordsjøen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix NTB scanpix
Publisert:25. november 2019

Oljemarkedet har vært preget av resesjons- og overproduksjonsfrykt de siste månedene, hvilket har bidratt til å holde prisene nede og forholdsvis flate. Denne frykten har begynt å slippe taket, og vi tror det etter hvert vil bane vei for en utvikling som viser en stram markedsbalanse inn på nyåret, hvilket i sin tur burde berettige høyere priser. Frykten for en vesentlig svekkelse av oljeetterspørselen utfordres nå av tall som viser et klart positivt taktomslag i veksten etter et svakt første halvår.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn