Kapital

Investor ·  Anbefalinger:

Oljedrevet børsopptur

Mr. Rigg: Investor John Fredriksens Seadrill leverer kvartalstall torsdag 21. november, og vi forventer at flere investorer vil inn i aksjen før tallene presenteres. Foto: NTB scanpix Reuters
Publisert:7. november 2019

Oslo Børs viser en oppsiktsvekkende styrke. Holder det inn mot årsskiftet? En sterk oljepris gir i det minste sitt bidrag til en fortsatt sterk børshøst.

Oslo Børs har stillferdig bikket 900-streken og synes å ha etablert seg der – støttet av blant annet en sterk oljepris, få resultatvarsler knyttet til tredjekvartalsrapportene og en kronekurs som får bruttomarginene hos de fleste eksportbedrifter til å ese ut. I en fersk analyse prognostiserer nå NHO at en ti prosent svekkelse av kronen gir ett prosentpoeng høyere BNP-vekst og 1,7 prosent høyere eksport. Kronesvekkelsen, mener NHO, er på sin side knyttet til økt global usikkerhet og handelskrig, hvilket gjør at investorene flokker seg mer over mot likvide globale valutaer som dollar, yen og sveitsiske franc. Likevel, på Oslo Børs er oppturen så langt i år på godt over ti prosent, selv om selskapene i gjennomsnitt nå tjente mindre i tredjekvartal enn på samme tid i fjor.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn