Kapital

Investor ·  Oljeservicekjempen vil etter hvert begynne å levere igjen:

Kursbunnen nådd

Venter og venter og venter: Konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions innser at tildelingene av kontrakter tar mye lengre tid enn selskapet så for seg tidligere i år. Tregheten rammer også aksjonærene, i form av skarpe kursfall.29 Foto: Adrian Nielsen Foto: Adrian Nielsen
Publisert:8. november 2019

Aker Solutions’ kvartalstall var langt fra imponerende. Selskapets forsiktige guiding bidro også til å sende aksjekursen videre ned mot nye bunnoteringer. Men flere kontrakter er etter alle solemerker underveis – med andre ord er tidspunktet svært så gunstig for å kjøpe seg inn i det Aker-kontrollerte selskapet. Kjøp!

Det var langt fra noen halleluja-stemning da oljeserviceselskapet Aker Solutions – som leverer utstyr og ingeniørtjenester til prosjektering, bygging, drift og vedlikehold av anlegg og prosjekter innen olje- og gassindustrien og innen fornybar energi – kom til podiet med sine kvartalstall 23. oktober. Selskapet hadde kvartalsinntekter på litt over syv milliarder kroner, en økning på om lag ni prosent målt mot samme periode i fjor. Marginutviklingen var derimot skuffende med et driftsresultat på 245 millioner kroner, mot 282 millioner året før. Blant analytikerne var det her ventet et driftsresultat på 270 millioner.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn