Kapital

Investor ·  Mye tyder på at DNB-nachspielet så smått har begynt:

Faller for egen børslykke?

Krevdende overtagelse: DNB, under ledelse av toppsjef Kjerstin Braathen, prises relativt sett ganske så friskt på Oslo Børs. Det øker i seg selv faren for langt mindre kursfutt fremover. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix NTB scanpix
Publisert:7. november 2019

Advarsel: Flere nordiske storbanker handles til mer imøtekommende nøkkeltall enn hva DNB kan vise til gitt dagens historisk høye aksjekurs. Det i seg selv kan utløse en mer lunken interesse for DNB-aksjen i tiden som kommer.

Men bare så det er sagt – DNB, nå med konsernsjef Kjerstin Braathen i spissen, fosser frem på Oslo Børs med det resultat at banken prises høyere på noen kjernemultipler enn enkelte andre nordiske bankkjemper. Mange forvaltere har fleksible nordiske investeringsmandater, med andre ord er vi ganske så sikre på at flere av dem nå vurderer å ta ned sin DNB-eksponering og heller bygge opp en litt bredere nordisk bank- og finansportefølje. Dessuten: Flere og flere børsinvestorer vender norske oljeselskaper ryggen i takt med pålagte ESG-krav, men også i frykt for at industrien sklir inn i en seig nedgangsperiode. DNB kan indirekte bli lidende under denne omallokeringen, da banken er en sentral finansiell støttespiller for et hav av norske oljerelaterte bedrifter. Vi oppfordrer investorer til å trå varsomt i DNB-aksjen i tiden som kommer – men setter likevel ikke kursen på våre anbefalte salgslister, litt også fordi banken etter alle solemerker vil få kursstøtte frem mot selskapets kapitalmarkedsdag 20. november, samtidig som banken har besluttet å starte et nytt tilbakekjøpsprogram av egne aksjer. Men svært mye av styrkene ved norsk økonomi er nå priset inn i dagens DNB-kurs, en påstand som uansett hvordan man vrir og vender på det også vil stå seg etter kapitalmarkedsdagen om noen uker.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn