Kapital

Investor ·  Til tross for at flere amerikanske rentekutt er underveis, viser likevel rapporter tendenser til mer forsiktige konsumenter. Utsikter til mer sparsommelige amerikanere er også dårlig nytt for verdensøkonomien.

Trette forbrukere?

Kan meglerhåndverket: Meglerhuset ABG Sundal Collier, under ledelse av Jonas Ström (t.v.), her med finansdirektør Geir B. Olsen, har kursmessig mye å gå på i takt med en serie sterke kvartalstall. Foto: Brian Cliff Olguin Foto: Brian Cliff Olguin
Publisert:31. oktober 2019

USAs økonomi er en konsumbasert økonomi, med andre ord voktes utviklingen tett i finansmarkedene om konsumtilbøyeligheten skulle vise seg nå å skrumpe videre inn. Likevel, i oktober så man tendenser til noe høyere amerikanske langrenter, i seg selv støttende opp mot diskusjonen om den videre marsjtakten både for amerikansk som internasjonal økonomi. Globalt ulmer likevel usikkerheten – som nevnt i forrige Kapital-utgave gjorde nylig Tysklands fremste økonomiske institutter store kutt i sine vekstprognoser for den tyske økonomien, som er faretruende nær en resesjon i takt med motbakkene landets eksportsektor står overfor. Det internasjonale pengefondet (IMF) regner på sin side med en vekst i verdensøkonomien på tre prosent i år, den laveste veksttakten siden finanskrisen. Med dette som bakteppe står likevel børsene oppsiktsvekkende nok fjellstøtt.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn